Filmen met je Smartphone - Licht

Filmen met je Smartphone – Licht 

De derde tip van onze reeks Filmen met je Smartphone gaat over licht. Waar moet ik allemaal op letten als het gaat over licht wanneer ik ga filmen? In deze blogpost ga ik je hier meer over vertellen.

Licht

Niet alleen wanneer je gaat filmen met je smartphone is licht belangrijk. Het is altijd belangrijk om te kijken of je belichting goed is. Wanneer je te weinig licht hebt zal je video te donker zijn en zullen bepaalde onderdelen niet goed zichtbaar zijn. Wanneer je te veel licht hebt raakt je video overbelicht en word je shot onduidelijk. Het maak niet uit wat voor apparaat je gebruikt om te filmen licht moet altijd gecontroleerd worden en is bij alle apparaten even belangrijk.

Te Veel of Te Weinig Licht

Licht is superbelangrijk wanneer je gaat filmen. Je moet er goed over nadenken en goed bekijken of je genoeg licht hebt. Het is heel belangrijk dat je genoeg licht hebt maar je moet ook niet te veel licht hebben. Als je bijvoorbeeld te veel licht van achter hebt als je bijvoorbeeld voor een raam gaat staan, dan krijg je te veel licht van achter waardoor jouw shot minder duidelijk is. Heb je te veel licht van voren dan krijg je overbelichting en dan kan het zo zijn dat je wit uitslaat. Dan wordt jouw video ook onduidelijk.

Hoe kun je dit voorkomen?

Wat handig is om te doen, is voordat je gaat filmen eerst een testshot te maken. Dit doe je wanneer je binnen filmt maar ook wanneer je buiten filmt. Aan de hand van je testshot kan je dan checken of je licht goed is. Mocht het nou zo zijn dat je op de locatie zelf niet genoeg licht hebt dan kun je ervoor kiezen om lampen aan te schaffen. Nou hoef je niet per definitie gelijk superdure professionele lampen aan te schaffen. Een bouwlamp van de bouwmarkt die volstaat ook en die kan je ook heel goed gebruiken om je licht te verbeteren.

Filmen met je smartphone lampen

Instructie Video

Instructie Video over Filmen met je Smartphone – Licht.

 

Over de schrijver
Gepassioneerd Marketeer, geboren in 1995 en opgegroeid in een ondernemersgezin. Met passie voor de horeca ben ik in 2013 gestart met de Hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. Gedurende mijn eerstejaars stage heb ik binnen Bilderberg Kasteel Vaalsbroek mogen proeven, hoe het werkt op de Sales en Marketing afdeling en kreeg een passie voor deze kant van het ondernemen. Hierna kwam deze passie nogmaals tot zijn recht in de minor ondernemerschap, ook hier ging ik als marketeer aan de slag. De passie voor marketing groeide en ik wilde mezelf hier meer in verdiepen en ontwikkelen. Door aan de slag te gaan binnen het bedrijf van mijn vader en het doen van onderzoek naar een marketinggericht onderwerp ben ik gegroeid tot een gepassioneerd marketeer.
Reactie plaatsen

Wat wil je nog meer graag weten?