Filmen met je Smartphone - In- en Uitzoomen

De tweede Tip

De tweede tip van onze reeks Filmen met je Smartphone gaat over de zoomfunctie op je telefoon. Moet je deze functie wel of niet gebruiken? In deze blogpost ga ik je hier meer over vertellen.

Op je telefoon heb je verschillende functies die je kunt gebruiken wanneer je gaat filmen of fotograferen. Een aantal functies hiervan zijn handig om te gebruiken en een aantal kun je beter niet gebruiken. Waar valt de zoomfunctie onder?

In- en Uitzoomen

Als je filmt met je smartphone is het belangrijk dat je niet inzoomt op je smartphone zelf. Want wat gebeurt er dan? Dan wordt de kwaliteit van je film slechter. Dit gebeurt omdat de lens die in je telefoon zit dat niet aankan. De lens krijgt dan het beeld niet meer goed scherp en je filmpje zal er onprofessioneel uit komen te zien. De kwaliteit van je filmpje gaat verloren wanneer je de zoomfunctie gebruikt. Het is daarom belangrijk dat je deze functie niet gebruikt.

Maar ik wil iets van dichtbij filmen, hoe doe ik dat dan?

Als je iets graag van dichtbij wilt filmen met je smartphone dan kun je het beste naar het object, de persoon of het hetgeen wat je aan het filmen bent toelopen. Je gaat dus zelf dichterbij staan. Je zoomt zelf in door erheen te lopen, maar gebruikt niet de zoom functie op je telefoon.

inzoomen niet goedgoed - dichterbij staan

 

 

 

 

Ik kan niet dichterbij het Object komen, wat nu?

Door geen gebruik te maken van je zoomfunctie op je telefoon zorg je ervoor dat de kwaliteit van je video bewaard blijft. Wanneer het lastig is om dichterbij een object te komen kun je een selfiestick of een ander verlengstuk gebruiken om iets meer mogelijkheden te creëren. Dit blijft natuurlijk wel beperkt qua lengte, maar hiermee kom je al een heel eind.

Instructie Video

Instructie video over Filmen met je smartphone – In- en Uitzoomen.

 

Over de schrijver
Gepassioneerd Marketeer, geboren in 1995 en opgegroeid in een ondernemersgezin. Met passie voor de horeca ben ik in 2013 gestart met de Hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. Gedurende mijn eerstejaars stage heb ik binnen Bilderberg Kasteel Vaalsbroek mogen proeven, hoe het werkt op de Sales en Marketing afdeling en kreeg een passie voor deze kant van het ondernemen. Hierna kwam deze passie nogmaals tot zijn recht in de minor ondernemerschap, ook hier ging ik als marketeer aan de slag. De passie voor marketing groeide en ik wilde mezelf hier meer in verdiepen en ontwikkelen. Door aan de slag te gaan binnen het bedrijf van mijn vader en het doen van onderzoek naar een marketinggericht onderwerp ben ik gegroeid tot een gepassioneerd marketeer.
Reactie plaatsen

Wat wil je nog meer graag weten?