Filmen met je Smartphone - Horizontaal of Verticaal

Filmen met je Smartphone - Horizontaal of Verticaal

Zoals afgesproken gaan wij van VideoProf jullie niet alleen meer vertellen over hoe belangrijk video is voor je bedrijf maar ook hoe je zelf met video aan de slag kan.

De eerste Tip

De eerste tip van onze reeks Filmen met je Smartphone gaat over de positie van je telefoon. Wanneer moet je jouw telefoon hoe vasthouden? In deze blogpost ga ik je hier meer over vertellen.

Je kunt je smartphone horizontaal of verticaal houden wanneer je gaat filmen. Bepalen hoe je jouw telefoon moet vasthouden heeft te maken met het doel van de video, of beter gezegd de plek waar je jouw video gaat uploaden. Het is daarom belangrijk om voordat je een video gaat maken, te bedenken waar je je video wilt gaan plaatsen.

Horizontaal of Verticaal

De standaardmaat is (over het algemeen) nog steeds horizontaal. Filmpjes die opgenomen zijn in deze stand kunnen goed gebruikt worden voor YouTube, je website of voor Facebook. Ook voor je Instagram Feed is deze stand het beste!  Ga je nu een video opnemen voor Stories voor op YouTube, Instagram, Facebook of bijvoorbeeld voor Snapchat, dan kun je jouw telefoon het beste verticaal positioneren.

Filmen met je Smartphone Horizontaal of Verticaal

Waarom is dit zo belangrijk?

Als je jouw video op de verkeerde manier filmt, kan je video er heel raar uit komen te zien. Je zit dan bijvoorbeeld ondersteboven of je ligt in het beeldscherm. Dit willen we natuurlijk niet. Zie de instructie video voor een duidelijk beeld van hoe het eruitziet als je verkeerd filmt. Denk dus bij de voorbereiding goed na over hoe je jouw video moet opnemen.

Instructie Video

Onderstaand vind je de instructie video over Filmen met je smartphone – Horizontaal & Verticaal.

Ik hoop dat deze blogpost je geholpen heeft. Laat in de comments achter hoe het opnemen van jouw video met je smartphone is verlopen. Vergeet ook niet te kijken naar onze andere blogberichten. Hier leggen Arjan en ik nog veel meer aspecten over filmen met je smartphone uit en geven we je ook nog andere handige tips & trucs. 

Veel succes met het opnemen van je eigen video!

Over de schrijver
Gepassioneerd Marketeer, geboren in 1995 en opgegroeid in een ondernemersgezin. Met passie voor de horeca ben ik in 2013 gestart met de Hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. Gedurende mijn eerstejaars stage heb ik binnen Bilderberg Kasteel Vaalsbroek mogen proeven, hoe het werkt op de Sales en Marketing afdeling en kreeg een passie voor deze kant van het ondernemen. Hierna kwam deze passie nogmaals tot zijn recht in de minor ondernemerschap, ook hier ging ik als marketeer aan de slag. De passie voor marketing groeide en ik wilde mezelf hier meer in verdiepen en ontwikkelen. Door aan de slag te gaan binnen het bedrijf van mijn vader en het doen van onderzoek naar een marketinggericht onderwerp ben ik gegroeid tot een gepassioneerd marketeer.
Reactie plaatsen

Wat wil je nog meer graag weten?